top of page
  • Foto van schrijverHuub Danker

Hoe moet je lasergamen?

Het spel

Lasergamen speel je in een groep. Hot doel van het spel is de tegenstander te raken met je lasergeweer zonder zelf geraakt te worden. Lasergamen is geschikt voor alle leeftijden van jong tot oud en doet geen pijn.

Voor het lasergamen heb je geen bijzondere kleding aan. Het is handig om losse kleding te dragen. Mocht de activiteit buiten plaats vinden is het verstandig om kleren aan te doen die vies mogen worden.

Er zijn vele spelvarianten die gespeeld kunnen worden met het lasergamen. De meest voorkomende spelvariant is team deathmatch waarbij het de bedoeling is om iedereen van het andere team uit te schakelen.


Hoe werkt het lasergeweer?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende lasergeweren en bijbehorende vesten. Elk lasergeweer heeft een trekker waarmee je een infrarode laser kan schieten naar de tegenstander. Daarnaast zijn er vele lasergamegeweer merken die elk andere functies en uiterlijk hebben.


Lasergametactiek

Om te winnen met lasergamen is het belang om een tactiek te hebben. Zo is het handig om van te voren met je teamgenoten een tactiek te bedenken.

Bij het spelen van capture the flag is het handig om een aantal spelers de vlag laten verdedigen zodat de rest van het team de vlag van de tegenstander kan veroveren.

Het is altijd verstandig om te blijven schieten aangezien je tijdens het lasergamen oneindige aantal kogels hebt. De kans is dan groter dat je de tegenstander raakt.

Gebruik obstakels om achter te schuilen en om het andere team te slim af te zijn.


Hoe lang duurt het lasergamen?

Een gemiddelde lasergame spel duurt 12-15 minuten. Het is altijd mogelijk om langer achter elkaar te spelen. Hoe groter het speelveld is hoe langer een spelronde kan duren.


154 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page