top of page
  • Foto van schrijverHuub Danker

Wat is lasergamen?

Lasergame ook wel lasergamen is een spel waarbij het de bedoeling is om de tegenstander af te schieten doormiddel van een lasergeweer. Schieten gebeurt door een infrarood laser die er voor zorgt dat de tegenstander geraakt wordt.

 

Geschiedenis lasergame

Oorspronkelijk komt lasergame uit de Verenigde Staten door de serie Star Strek en is in 1984 voor het eerst gespeeld in Dallas. De techniek is door de jaren heen veel beter geworden en is het ook mogelijk geworden om zonder een pak te lasergamen.


Eerste lasergame spel in Dallas.
Eerste lasergame spel in Dallas

Lasergeweer en laserpistool

De lasergeweer en laserpistolen zijn er in veel soorten en maten. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze een infrarode laser schieten om de tegenstander te raken. Deze zijn onschadelijk voor mensen. Ook zit er een display waarop te zien hoeveel "levens" er nog zijn. De pistolen zijn gemaakt van sterk kunststof en plastic en zijn steeds steviger geworden in de afgelopen jaren.

Lasergeweer

Waar lasergamen?

Lasergamen kon vroeger alleen in een lasergame area. Tegenwoordig is dat niet meer nodig en kan op elke locatie lasergame worden gespeeld. De lasergeweren en laserpistolen registeren op het wapen de score waardoor geen aparte ontvanger nodig is om de score bij te houden.

Top 5 lasergame locaties in Nederland:

1. Park

2. Bos

3. Gymzaal

4. Bedrijfspand

5. Loods


 

Vragen over dit artikel? Mail gerust naar info@lasergameverhuurgroningen.nl

116 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page